2009. május 22., péntek

Trader Lingo: Iceberging


"Jeghegyezes".

Az iceberging egy technika ami valamennyire a spoof ellentettje. Ezlentegeben  egy felig komputerizilalt kereskedesi metodus ami nagy gyorsasagot igenyel. 

A trader egy konkret aron akar nagy mennyiseget eladni vagy venni. Nem akarja, hogy lassak mekkora mennyiseget es ezert lathatatlanna teszi ezt a letran. 

Ez a gyakorlatban ugy nyilvanul meg, hogy egy adott aron az ajanlat folyamatosan pereg le, de nem tud keresztul menni az ar. Valameddig lepereg, ujratoltodik es ez ismetlodik masodpercekig. Az adott aron mar akkora mennyiseg ment at, hogy mar reg at kellett volna haladnia az arnak, de ez nem tortenik meg es a momentum megtorik. 

Ezt nem lehet idoben eszrevenni, de ha nyilvanvalova valik akkor ket dolog tortenhet. Az ar folyama visszalep es uj lenduletet vesz, hatha azzal sikkerul attorni. Ha nem, es az iceberg vegleg megakasztotta a momentumot, akkor az akik eddig a momentummal haladva az icebergbe vasaroltak, vagy adtak el a piac rossz oldalara kerultek es ki fognak lepni a poziciojukbol tovabbi lenduletet adva ezzel az uj iranynak. 

A nev onnan, hogy a nagy jeghegynek csak a csucsa latszik, az alatta levo nagy mennyiseg nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése